فرق حامی برند و سفیر برند
در نگاه اول، عبارات “حامی برند” و “سفیر برند” تقریباً یکسان به نظر میرسند اما با بررسی دقیقتر آنها تفاوتهای ویژهای دارند که در این مقاله آنها را مرور میکنیم:
اول از همه، بزرگترین تفاوت بین این دو این است که در حالی که یک سفیر برند توسط شرکت استخدام میشود و به طور کلی حقوق میگیرد، یک وکیل برند (حامی یا مدافع = advocate) بطور معمول یک مصرفکننده است که کاملاً داوطلبانه عمل میکند.
در حالی که پلتفرم یک سفیر برند میتواند از تبلیغات گرفته تا جلسات سازماندهی شده با مردم (یا به اندازهای که شرکت مایل به حمایت از آن باشد) متغیر باشد، یک وکیل یا حامی برند اغلب فقط به صورت دهان به دهان یا با قرار دادن بررسی کالا یا خدمات در اینترنت، درباره برند حرف میزند. با این حال، این بدان معنا نیست که مدافع برند از قدرت کمتری برخوردار است: اگرچه سفیر حوزه نفوذ بالقوه وسیعتری دارد، سخنان وکیل برند اعتبار بیشتری را برای افراد ناآگاه از برند به همراه دارد و نشان داده شده است که نرخ موفقیت بالاتری نسبت به سفیر برند دارد.
بیشک رسانههای اجتماعی یکی از بزرگترین امکانات را برای تبلیغات دهان به دهان و بررسیها، فراهم کرده است. ظهور رسانههای اجتماعی به مصرفکنندگان قدرتی داد که قبلاً فقط سازمانهای بزرگ از آن برخوردار بودند – یعنی قدرت ارتباطات جمعی.
مدافع برند یا حامی برند (Brand Advocate)
اکنون مدافعان برند اغلب در مورد تجربیات مثبتی که با یک برند خاص داشتهاند توییت میکنند یا در دیگر شبکههای اجتماعی ویدیو قرار میدهند و در سراسر اینترنت شنیده میشوند. از طرف دیگر، یک بررسی به خصوص کوبنده میتواند شهرت یک برند را برای همیشه فلج کند. رسانههای اجتماعی همچنین راهی برای تبدیل یک مشتری دوسوگرا به مشتری بازگشتی، یا حتی به یک مدافع برند است. با تعاملات شخصی در اینترنت، برند هویت واضحتری میسازد و در عین حال خود را باز و قابل دسترس برای عموم به تصویر میکشد. این عناصر همگی به تقویت یک تصویر مثبت از برند در ذهن مصرفکننده کمک میکنند که منجر به جمع بزرگتری از طرفداران میشود.
اگر شرکتها یاد بگیرند که منابعی را که قبلاً در حامیان برند در اختیار دارند، شناسایی کرده و بهتر از آنها استفاده کنند (مثلاً با ارائه شناسایی رسمی یا مشوقهای شرکت به آنها)، طرفداران برند ممکن است در نهایت نفوذ بیشتری نسبت به سفیر برند داشته باشند. در عین حال اعضای استخدام شده در یک شرکت پتانسیل ایفای نقش مدافع برند را میتوانند داشته باشند.
یک برند دیگر آن چیزی نیست که ما به مصرفکننده میگوییم که هست، بلکه چیزی است که مصرفکنندگان به یکدیگر میگویند که هست. – اسکات کوک
حامیان برند وفادارانی به برند هستند که فعالانه با برند درگیر شده و آن را تبلیغ میکنند. برخلاف سفیران برند، حامیان برند خودانگیخته هستند و جامعه بزرگی از پیروان یا نفوذ اجتماعی ندارند. با این حال، آنها یک حلقه قابل اعتماد از دوستان و خانواده دارند که میتوانند اطلاعات را با آنها به اشتراک بگذارند و برندهای مورد علاقه خود را تبلیغ کنند.
سفیر برند (Brand Ambassador)
سفیران برند افراد با نفوذی هستند که توسط شرکت برای تجسم هویت برند استخدام میشوند. آنها میتوانند رهبران فکری در حوزه تخصص خود، سخنگویان یا تأثیرگذاران جامعه باشند. این افراد مسئولیت انحصاری دارند که برند را به طور مثبت معرفی کنند، آگاهی از برند را گسترش دهند، برند را به طور گسترده تبلیغ کنند و پیروان و طرفداران خود را تشویق کنند تا برند را نیز بپذیرند.
بنابراین، سفیران برند، سخنگویان مثبت و تأثیرگذاران با نفوذ با گستره اجتماعی گسترده هستند. اینها ممکن است شامل افراد مشهوری مانند بازیگران، مدیران عامل، ورزشکاران، سیاستمداران یا چهرههای محبوبی باشند که مورد علاقه تودهها هستند.
با این حال، سفیران برند نیازی به وفاداری به یک برند ندارند و ممکن است از نظر قابلیت اعتماد در رتبه بالایی قرار نگیرند. اگرچه آنها نفوذ دارند، اما اقدامات آنها توسط خود تبلیغی و مزایای پولی و جبرانی هدایت میشود. ثانیا، رابطه قراردادی آنها با برندها امکان توسعه روابط بلندمدت مبتنی بر اعتماد متقابل را تضعیف میکند.
سفیران برند و همچنین حامیان کارمند و مشتری برای یک برند مهم هستند. بنابراین، برندها باید در مورد نوع و میزان تأثیری که میخواهند به آمیخته بازاریابی حمایتی خود اضافه کنند، تصمیم بگیرند.
برای دریافت راه حلهای سفارشی برای بازاریابی حمایتی میتوانید با من به عنوان مشاور برند تماس بگیرید.