تحلیل های حمیدرضا رضوی

بازاریابی اکتسابی در برابر بازاریابی بازگشتی

بازاریابی اکتسابی که برخی آن را بازاریابی جذبی نیز ترجمه کرده اند، متمرکز بر جذب مشتری جدید برای یک کسب و کار در کوتاه مدت است. این مورد با روش و نگاه بلند مدت آگاهی از برند فرق دارد که در این مقاله به آن می پردازیم. بازاریابی بازگشتی یا ریتنشن مارکتینگ نیز به دنبال تکرار خرید مشتریان فعلی یک تجارت است.

بازاریابی بازگشتی (ریتنشن مارکتینگ = Retention Marketing)

بازاریابی بازگشتی رویکردی ست از تمرکز روی جذب بی‌شمار مشتریان جدید به سودآوری از مشتریان فعلی. به طور خلاصه ریتنشن مارکتینگ یا بازاریابی بازگشتی retention marketing یعنی: “اقداماتی که یک کسب‌و‌کار انجام می‌دهد تا احتمال خرید مجدد مشتری فعلی را افزایش دهد، ضمن اینکه بر افزایش سودآوری در هر تکرار خرید هم تمرکز می‌کند.” بنابراین هدف از ریتنشن مارکتینگ ایجاد تکرار خرید توسط مشتریان فعلی است.

بازاریابی بازگشتی

Retention Marketing یا بازاریابی بازگشتی یکی از ابزارهای پر کاربرد در دیجیتال مارکتینگ است که سعی دارد مشتریان فعلی را حفظ و به روش‌های گوناگون سبب خرید مجدد از کالا و خدمات شود. فعالیت‌هایی که یک کسب‌وکار انجام می‌دهد تا احتمالِ خرید مجدد یک مشتری افزایش پیدا کند جزو ریتنشن مارکتینگ است که سبب موارد زیر می‌شود:

  • نرخ بازگشت مشتریان (retention rate) افزایش پیدا کرده و مشتریان قدیمی به چرخه خرید بازگردند.
  • نرخ ریزش مشتری (churn rate) کمتر شده و مشتریان فعلی در چرخه خرید باقی بمانند.
  • مشتریان دفعات بیشتری وارد چرخه خرید شده و تکرار خرید بیشتری صورت بدهند.

بازاریابی اکتسابی (جذب مشتری: Acquisition Marketing)

بازاریابی اکتسابی (اکویزیشن مارکتینگ) به فرآیند هدف گذاری و بازاریابی برای مخاطبان جدید برای به دست آوردن مشتریان جدید اشاره دارد. بازاریابی اکتسابی یا acquisition marketing یک تاکتیک بازاریابی است که تنها هدف آن آوردن مشتریان یا ارباب رجوع جدید به یک تجارت است. گاهی آن را بازاریابی جذبی نیز می نامند. واژه acquisition به معنای اکتساب و مالکیت است و در اینجا customer acquisition به معنای کسب مشتری است.

بازاریابی اکتسابی

برخی از مزایای جذب مشتری به شرح زیر است:

  • یک شرکت را برای به دست آوردن مشتریان جدید توانمند می‌کند.
  • مشتریان را تشویق می‌کند تا محصولات و خدمات جدید را بررسی کنند.
  • درآمد کلی شرکت را افزایش می‌دهد.
  • احتمال تکرار مشتریان را افزایش می‌دهد.
  • کسب و کار را گسترش می‌دهد.
  • با افزایش درآمد شرکت، هزینه‌های بازاریابی را کاهش می‌دهد.
  • سرمایه‌گذاران جدید را جذب می‌کند و آنها را تشویق می‌کند تا در رشد شرکت مشارکت کنند.

تفاوت بازاریابی اکتسابی با آگاهی از برند (Brand Awareness)

بازاریابی اکتسابی با سایر استراتژی‌هایی که بر حفظ مشتریان موجود، ترویج یک محصول یا خدمات خاص، یا ایجاد تأثیرات نام تجاری متمرکز هستند، متفاوت است.

بازاریابی اکتسابی و آگاهی از برند دو استراتژی هستند که کسب و کار شما میتواند برای دستیابی و تعامل با مخاطبان هدف خود استفاده کند.

با این حال، بازاریابی اکتسابی بر به دست آوردن مشتریان جدید و رشد پایگاه مشتری متمرکز است. این شامل ایجاد کمپینها و ابتکارات برای جذب افراد و تبدیل آنها به مشتریان پولی است.

این ممکن است شامل تاکتیکهایی مانند تبلیغات پولی، بازاریابی ایمیلی و سئو باشد.

از سوی دیگر، آگاهی از برند بر افزایش دیده شدن و شناخت یک برند در میان مخاطبان هدف تمرکز دارد. این شامل ساختن یک تصویر ثابت از برند و استفاده از تاکتیکهای مختلف برای رساندن نام و پیام برند در مقابل هر چه بیشتر مردم است. این ممکن است شامل تاکتیکهایی مانند بازاریابی رسانههای اجتماعی، بازاریابی محتوا و روابط عمومی باشد.

آگاهی از برند

به طور کلی، بازاریابی اکتسابی بر هدف کوتاه مدت کسب مشتریان جدید متمرکز است. در مقابل، آگاهی از برند بر هدف بلندمدت ساختن یک برند قوی و قابل تشخیص متمرکز است. هر دو استراتژی میتوانند برای یک تجارت ضروری باشند، اما رویکرد و تاکتیکهای خاص به اهداف و مخاطبان هدف شما بستگی دارد.

جذب مشتری در مورد استفاده از بازاریابی برای یافتن و جذب مشتریان جدید است، در حالی که حفظ و نگهداری به معنای پرورش مشتریانی است که در حال حاضر دارید و در برخی موارد، بازگرداندن آنها برای خرید بیشتر است. در حالی که هر دو برای رشد مهم هستند، برای موفقیت به استراتژی‌ها و تاکتیک‌های متفاوتی نیاز دارند.

برای استفاده از این روش‌های بازاریابی و برندینگ، و تکنیک‌های جذب و نگهداشت مشتری و خرید جدید یا خرید مجدد مشتریان و روش‌های آگاهی از برند و افزایش وفاداری به برند، می‌توانید برای مشاوره برند با من تماس بگیرید.

چقدر دوست داشتی؟

قلب سمت راست کمترین و قلب سمت چپ بیشترین

میانگین رأی ها: 0 / 5. تعداد رأی ها: 0

هنوز کسی رأی نداده! شما اولین باشید.

error: Content is protected !!