موشکافی رشته گرافیک و شغل طراح گرافیک!
در این مقاله قصد دارم تا همه مواردی که در مورد رشته گرافیک در ذهن دارید را پاسخ دهم. رشته گرافیک از زیرمجموعه رشته های هنری است. رشته ای با گستره ای به وسعت یک اقیانوس! بله اگر اسم گرافیک را نشنیده باشید یعنی در این دنیا زندگی نمی کنید! همه چیز در اطراف شما به گرافیک مرتبط است.
مواردی که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت:
- توانایی های فردی مورد نیاز یک طراح گرافیک
- مهارت های مورد نیاز برای طراح گرافیک
- گستردگی استفاده رشته گرافیک
- وظایف شغل طراح گرافیک
- ارتباطات و تعاملات یک طراح گرافیک
- محیط کاری برای طراح گرافیک
- بازار کار طراح گرافیک
- درآمد رشته گرافیک
این مقاله توسط دکتر حمیدرضا رضوی تهیه و تدوین شده است. منبع آماری در این مقاله از سایت رسمی onet که زمینه تمامی شغل ها در حوزه منابع انسانی ست اتخاذ شده است. برای آشنایی بیشتر با گردآورنده این مقاله می توانید به بخش درباره حمیدرضا رضوی مراجعه کنید یا در تصویر زیر سوابق وی را مطالعه نمایید:
توانایی های فردی مورد نیاز برای طراح گرافیک
مهمترین ویژگی ها و توانایی های فردی مورد نیاز برای یک طراح گرافیک شامل موارد زیر است:
کلی نگری و جزیی نگری، سازگاری و انعطاف پذیری در رفتار، مبتکر و نوآور، درک شفاهی، درک بصری، تجسم قوی، بینایی خوب، درک نوشتاری، توان استدلالی، بیان شفاف و قابل فهم، ابتکار و ایده پردازی، قدرت شناسایی و تفکیک رنگ ها، توان کار با کامپیوتر، خلاقیت در ارائه راهکار، توان حل مسأله، توان تصمیم گیری، آشنایی با طراحی، آشنایی با هنرهای زیبا، آشنایی با بازاریابی و برندینگ، آشنایی با فروش، توان مدیریتی، آشنایی با روانشناسی از مهمترین ویژگی ها و توانایی های مورد نیاز برای رشته طراحی گرافیک و شغل طراح گرافیک (گرافیست) است.
مهارت های مورد نیاز برای طراح گرافیک
رشته گرافیک و شغل طراح گرافیک بسیار مهارت محور است. مهارت های مختلفی از جمله مهارت حل مسأله، مهارت های اجتماعی مانند توان مذاکره و توان متقاعد سازی و آموزش، مهارت های مدیریت منابع مانند مدیریت زمان و مدیریت دارایی ها، مهارت های فنی مانند مهارت در طراحی و طراحی فنی و توان پیاده سازی ایده ها بصورت تصویری مورد نیاز هستند. علاوه بر این موارد مهارت های فرآیندی مانند یادگیری، تفکر انتقادی و مهارت های محتوا محور مانند نگارش و فهم نوشته ها، و مهارت تصمیم گیری و تحلیل سیستم ها از جمله مهارت های اصلی و کلیدی مرتبط با شغل طراح گرافیک است.
گستردگی استفاده رشته طراحی گرافیک
از طراحی اقلام چاپی، تا طراحی انواع تبلیغات، تمامی آنچه در انتشارات داریم، طراحی در دنیای دیجیتال و حتی طراحی محصول و طراحی رابط کاربری. تمامی این موارد از رشته گرافیک سرچشمه می گیرند. طراحی لوگو، طراحی پوستر، طراحی کتاب، طراحی مجله یا روزنامه، طراحی کاتالوگ، طراحی بروشور، طراحی ست های فروشگاهی تبلیغاتی، پمفلت، لیفلت، تراکت، پوستر، موبیل، استیکر، لیبل، استندهای نمایشگاهی، بنر و بلیبورد جزو کارهای طراح گرافیک است.
در حوزه بسته بندی محصولات نیز، طراحی انواع کاغذ و لیبل های بسته بندی، طراحی جعبه محصولات، طراحی جعبه میانی، طراحی کارتن محصول توسط طراح گرافیک انجام می شود. همچنین اقلام هویت بصری برای یک شرکت باید توسط طراح گرافیک اجرا شوند. مواردی مانند سربرگ، سررسید، تقویم، دفترچه یادداشت، ساک خرید، ماگ تبلیغاتی، خودکار یا جاسویچی تبلیغاتی و کلیه موارد تبلیغاتی که بر اساس هویت بصری و هویت برند آن شرکت، توسط طراح گرافیک خلق می شوند. اینها مواردی در حوزه گرافیک چاپی هستند که با دستگاه های چاپ افست، چاپ فلکسو، چاپ هلیو، چاپ سیلک و حتی دستگاه های قدیمی مانند ملخی و ریسو برای تیراژهای مختلف تهیه می شوند.
علاوه بر بخش چاپی، سالهاست که گرافیک جز جدایی ناپذیر در عرصه دیجیتال است. در طراحی وبسایت، طراحی ظاهر نرم افزارهای موبایلی و نرم افزارهای ویندوزی و اپلی و لینوکسی، طراحی رابط کاربری یا UI و همچنین طراحی پست های گرافیکی در شبکه های اجتماعی، طراحی گرافیک های متحرک یا موشن گرافیک، طراحی اینفوگرافی ها، طراحی تیتراژ فیلم ها و حتی در صنعت بازی، شغل طراح گرافیک مورد نیاز است. بنابراین شما بیکار نخواهید ماند!
برای مطالعه بیشتر و تکمیلی، مقاله کامل را از لینک زیر در فرمت pdf دریافت و مطالعه نمایید و همچنین نظرات خود را در زیر این مقاله به اشتراک بگذارید.
مقاله معرفی شغل طراح گرافیک در فرمت پی دی اف: